Antoni Tàpies protagonitza la primera exposició al Castell de Vila-seca

L'exposició és fruit del conveni de col·laboració amb la Fundació Vila Casas

Com ja es va anunciar l'abril del 2019, la Fundació Vila Casas i l'Ajuntament de Vila-seca han signat un conveni de col·laboració per quatre anys que converteix el Castell en un espai expositiu d'art contemporani.

El Castell de Vila-seca, tot just acabat de rehabilitar, acollirà dues mostres a l'any d'artistes del fons de la col·lecció Vila Casas. La primera proposta, titulada Antoni Tàpies. La resistència del signe, s'inaugurarà el proper dimecres 11 de març a les 18 h i s'inclou dins del programa Itiner'Art de la Fundació Vila Casas que, sota la direcció de Natàlia Chocarro, té per objectiu establir sinergies amb centres d'arreu del territori català i donar màxima visibilitat al treball dels artistes del fons d'art de la col·lecció Vila Casas.

Per tal d'engegar aquest nou cicle de col·laboració, s'ha apostat per una de les figures cabdals de l'avantguarda internacional, un artista reconegut arreu del món i amb obra als principals museus d'Europa i Amèrica. La mostra Antoni Tàpies. La resistència del signe aplega un conjunt extraordinari de 62 gravats de gran format que compten amb la distinció "bon à tirer", és a dir, són les obres que l'artista usa com a model per estampar. Aquesta col·lecció de gravats, executats al taller de Joan Roma entre els anys 1989 i 1993, és una obra de maduresa de l'artista, quan ja havia definit el seu llenguatge i codificat els signes, símbols i marques que el fan identificable. A més de la sèrie sobre paper, comptarem amb l'escultura Campana, de gran format i realitzada amb cera industrial i fusta.

L'exposició serà inaugurada el mateix dimecres 11 de març a les 18 h i restarà oberta al públic fins l'1 de novembre de 2020. 

 

Reserva d'entrades

Tal i com s'informa en el flyer adjunt, l'entrada a l'exposició Antoni Tàpies. La resistència del signe serà gratuïta fins al 30 de juny. Tot i això, des de la seva inauguració, caldrà visitar l'exposició havent reservat prèviament l'entrada en aquest web. D'aquesta manera, es fa una reserva vàlida per a visitar el Castell i també per a visitar l'exposició.