Xerrada sobre Dislèxia dins de les activitats familiars del Pla Educatiu d'Entorn

Aquesta xerrada, que forma part d'un taller de dues sessions, anirà a càrrec de la Dra. Anna Sans Fitó, de la Unitat de Neurodesenvolupament de l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona.

La xerrada tindrà una duració d'una hora i mitja i, a continuació, els assistents podran intervenir-hi fent preguntes durant mitja hora. 

Per als qui no hi estiguin familiaritzats, la dislèxia es defineix com la dificultat persistent i manifesta per a la lectura, escriptura, problemes d'orientació espacial i temporal, i en ocasions pot afectar al càlcul i lògica matemàtica. La dislèxia és independent de qualsevol causa intel·lectual, cultural i emocional, i, per tant, es dóna malgrat una intel·ligència adequada i una escolarització convencional. La causa es troba en una alteració de les zones cerebrals que controlen el llenguatge. Afecta el 5 % de la població infantil de set a nou anys, sobretot nens.

A les escoles, bona part de les matèries s'imparteixen per mitjà de les vies que els dislèxics tenen alterades, com ara la lectura i l'escriptura; per tant, tots els nens amb dislèxia pateixen un retard amb relació als altres companys de curs i, si no es detecta el problema, el nen patirà conseqüències molt negatives que en la majoria de casos es transformaran en problemes d'ansietat, depressió i baixa autoestima.

A banda de la xerrada, un total de 16 infants assignats a proposta dels centres escolars participaran a la lectura assistida amb gossos. També s'ofereix servei gratuït d'acollida per a infants de més de 3 anys. 

Les inscripcions es podran fer des del 22 de març fins al 13 d'abril (inclòs). Les persones inscrites també assistiran al taller pràctic sobre dislèxia que tindrà lloc el proper 19 d'abril.