Donació de sang el divendres i dissabte al Pavelló d'Esports de Vila-seca

Cal reservar una butaca per donar a donarsang.gencat.cat

El Banc de Sang activa la Marató de donants de sang a Vila-seca, la campanya més multitudinària de l'any i que enguany té com a lema ‘Donar sang és una altra pel·lícula'.
 
Aquesta marató canvia el seu format per adaptar-se al funcionament de la donació des de l'inici de la pandèmia. Per això, la jornada és fa en una ubicació diferent a les campanyes l'habitual amb major dimensions en dos dies  i en jornada de matí i tarda. Durant el divendres 16 i dissabte 17 d'abril, l'objectiu és aconseguir més de 300 donacions de sang i 52 de plasma que permetran tractar prop de 900 pacients als hospitals catalans i ajudaran a mantenir les reserves de sang a un bon nivell.
 
‘Donar sang és una altra pel·lícula'
La pandèmia ha fet que la donació de sang també s'hagi d'adaptar al nou context. Ara cal reservar hora per evitar acumulacions de gent, no es poden fer activitats al carrer, cal portar mascareta per donar i els busos de donació s'utilitzen només en campanyes excepcionals.
 
És per això que ‘Donar sang és una altra pel·lícula'. Sota aquest lema la Marató de Donants de Sang està ambientada en el cinema, i els donants poden reservar hora al web com si reservessin una butaca. A més, els donants també seran rebuts amb una catifa vermella. Durant la donació o al final, podran fer-se una fotografia amb cartells amb frases mítiques de pel·lícules adaptades a la donació i personatges de la saga Star Wars.
 
Participa amb la teva història i el filtre d'Instagram
Històries com la del David, que al març, amb la por del confinament absolut, va sortir a donar sang i es va trobar per sorpresa la seva germana. 
 
O la Mireia, infermera, donant de sang i medul·la. Es va tatuar al braç el dia 29 d'octubre de 2019 per recordar la data que va ser donant de medul·la. Cada 29 d'octubre ve a donar sang per recordar aquell moment.
 
També la història de Marc, que va sortir amb tres amics a fer una excursió a la muntanya i, ja de tornada, va caure i els amics no el podien localitzar. Després de moltes hores, els bombers el van trobar amb hipotèrmia i amb fractures greus. Va rebre molta sang.
 
O la del Jordi, nedador i ex pacient COVID. Va estar 10 dies ingressat a l'Hospital de Reus i, un cop superada la malaltia, va fer-se donant de plasma per ajudar altres persones. 
 
Els hem convertit en tràilers de pel·lícula. https://www.bancsang.net/blog/histories-pellicula-marato/. A més, tothom qui vulgui pot enviar un vídeo breu de la seva història de pel·lícula sobre la donació al Whatsapp del Banc de Sang (677 071 756) i es podrà veure als perfils de xarxes socials (@donarsang). 
 
A Instagram, tothom pot utilitzar el filtre amb la imatge de la Marató i compartir-lo. S'hi pot accedir des del compte de Instagram del Banc de Sang (@donarsang) o bé des d'aquest enllaç: https://www.instagram.com/ar/1308468156172257.