Noticias Sostenibilidad

240 alumnes de Vila-seca han gaudit de l’espectacle “Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia” al Celler de Vila-seca

30 Noviembre 2023

Uns 240 alumnes de Vila-seca han participat avui en l’espectacle d’educació ambiental “Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia”, a càrrec del Mag Albert, i impulsat per Agbar, que ha tingut lloc al Celler de Vila-seca. 

 

L'objectiu d'aquest espectacle és conscienciar als més joves, de forma didàctica, dels danys que causa en la xarxa de sanejament i en l’entorn l’abocament directe de tovalloletes higièniques pel lavabo.

 

I és que aquests productes no són biodegradables, encara que s’anunciïn en molts casos com a tal. Estan fets de microplàstics en la majoria dels casos i, en d’altres, de microfibres de cel·lulosa. Contenen, per tant, fibres sintètiques i substàncies que impregnen el teixit, com conservants, surfactants i hidratants. Per això, les tovalloletes i altres residus que continguin plàstics, a més de produir embussos en el sistema de sanejament, es van desintegrant en microplàstics que acaben directament al mar.

 

Davant d’aquest context, el Mag Albert ha estat el responsable “d’embruixar” i sensibilitzar d’aquesta realitat als 240 alumnes de 1r de primària de les escoles del municipi. La cita també ha comptat amb la participació de la 1a tinenta d'alcalde i regidora de Cultura, Lleure i Coneixement, Manuela Moya, qui ha donat la benvinguda als alumnes, així com amb l’assistència del cap de Distribució d’Agbar al municipi, Roger Ferraté.

Image
Image
Image
Image