Noticias La Pineda

Comença la 24a edició del Pessebre de Sorra de Vila-seca

05 Diciembre 2023

La platja de la Pineda de Vila-seca s’engalana aquests dies per acollir una de les tradicions més especials del territori: el Pessebre de Sorra. Els treballs per a donar forma a les monumentals escultures de sorra ja van començar la setmana passada i està previst que finalitzin el proper dissabte 9 de desembre. El conjunt escultòric es podrà visitar de manera gratuïta i sense interrupcions fins al 7 de gener de 2024.

 

Un total de 8 artistes internacionals, provinents de la República Txeca, Itàlia, Bèlgica, Dinamarca, Holanda, Portugal i també de Catalunya, donen forma a la sorra per obtenir un grup escultòric únic i diferent any rere any, el qual encara no se’n sap la temàtica i s’anirà desvetllant a mesura que els artistes vagin esculpint la sorra.

 

Les imponents escultures ocuparan uns 200 m2 de superfície. Per alçar-les es faran servir gairebé 300 m3 de sorra, fet que suposa treballar amb 400 tones de sorra per tal de recrear aquests pessebres.

 

El Pessebre de Sorra s’organitza des de l’any 2000 i desperta l’interès de grans i petits. Cada any el visiten més de 25.000 persones que s’apropen fins al Parc del Pinar de Perruquet per a descobrir els personatges que s’hi amaguen.

 

Al costat del pessebre es duen a terme diverses activitats familiars de temàtica nadalenca per gaudir d’aquesta tradició vila-secana. Enguany estan previstos diversos espectacles de Nadal, concerts i tallers a la vora del Pessebre. Així, el dimecres 6 de desembre tindrà lloc el taller de tions de fusta, a partir de les 12.00 h.

 

El divendres, 8 de desembre, a les 12.00 h, els infants podran construir el seu propi fanalet de nadal en un taller molt especial i el dissabte, 9 de desembre, serà el moment per gaudir de l’espectacle “La fada de neu” a càrrec de la Cia. Centaño Espectacles.

 

El cap de setmana següent els actes nadalencs continuaran amb la “Cercavila amb elfs nadalencs”. Serà el dissabte 16 de desembre, a les 12.00 h, mentre que, diumenge 17 de desembre, el Coro Rociero Arena del Camino ens oferirà un concert de nadales a la vora del Pessebre.

 

El punt i final dels espectacles nadalencs el posarà la Coral Nova Unió amb el seu concert de Nadales, el dissabte 23 de desembre a les 12.00 h.

 

Enguany al costat de les escultures es tornarà a instal·lar la Haima Reial de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Serà el dissabte, 16 de desembre, de 10.00 a 14.00 h, quan els infants podran fer entrega de les seves cartes. La Haima també s’ubicarà a Vila-seca, els dies 23, 24, 26, 30 i 31 de desembre, i a la Plana, el dia 17 de desembre.

Image
Image
Image
Image