Noticias Enseñanza

Nova edició del Pla Educatiu d’Entorn per a famílies

24 Enero 2024

Una nova programació del Pla Educatiu d’Entorn per a famílies està a punt de començar a Vila-seca. Des de la regidoria d’Ensenyament s’han programat una vintena d’activitats que començaran el proper diumenge 4 de febrer i finalitzaran el diumenge 16 de juny.

 

En primer lloc, el 4 de febrer tindrà lloc la Visita guiada a la Séquia Major, amb l’objectiu de conèixer, en família, aquest espai natural protegit del nostre municipi. El diumenge 18 de febrer se celebrarà la festa del Seguici de Vila-seca, amb tallers, jocs i festa popular amb diversos elements del seguici, al Castell de Vila-seca.

 

Les xerrades “Creixem en família”, al Centre Cívic i Cultural El Colomí, comptaran amb un total de tres sessions a càrrec de la màster en pedagogia sistèmica, Cristina Duran. El 21 de febrer es tractarà l’autoestima i la confiança en els fills; el 28 de febrer, l’ansietat i eines per a la gestió emocional i el 6 de març la comunicació entre pares i fills.

 

Diumenge 10 de març al Celler les famílies podran gaudir del teatre familiar “Elmer, l’elefant de colors”, mentre que el 13 i 20 de març, es duran a terme dues xerrades i debats sobre com ens afecta l’ansietat a casa, a càrrec de la psicòloga Georgina Fontova, i els trastorns alimentaris, a càrrec de la psicòloga Míriam Recio, respectivament, al Centre Cívic i Cultural El Colomí.

 

També al Centre Cívic, el dimecres 3 d’abril els pares aficionats a la lectura podran compartir una estona de club de lectura amb “Un llop a dins” de Pedro Mañas; l’activitat estarà dirigida per Remei Salvat, psicòloga.

 

El Pla Educatiu d’Entorn per a famílies compta enguany amb l’activitat de Musicoteràpia, a càrrec de la professora de música i musicoterapeuta, Mar Martori. L’activitat, adreçada a famílies amb infants amb TEA i TDAH es farà els dies 5, 12, 19 i 26 d’abril al Conservatori de Música. El 7 d’abril al Celler tindrà lloc cinema familiar amb “La revolta dels contes” i el diumenge 14 d’abril es farà una visita familiar al Castell de Vila-seca.

 

El dimecres 17 d’abril al Centre Cívic, Raúl Blanco, instructor en Suport Vital Bàsic +DEA, impartirà la xerrada i taller de primers auxilis. Per la seva banda, Míriam Recio conduirà la xerrada i debat de “Conductes de risc” el 24 d’abril. Tancarà el mes d’abril els tallers del Col·legi d’Ambientòlegs sobre “Repte circular” i “La revolta climàtica dels contes” al Jardí del Castell el 27 d’abril.

 

El 8 maig s’ha programat la xerrada i debat sobre el TEA, a càrrec de la psicòloga Maria Revilla i, el dimecres 15 de maig, Remei Salvat serà la conductora del Club de lectura “Diferent” d’Eloy Moreno. Ambdues activitats tindran lloc al Centre Cívic i Cultural El Colomí.El curs del Pla Educatiu d’Entorn per a famílies de Vila-seca tancarà amb la Sortida en vaixell  per a conèixer el litoral, que tindrà lloc els dies 1, 2, 15 i 16 de juny.

 

Cal destacar que, com ja es feia en anteriors edicions, les activitats destinades als adults, com ara les xerrades o els clubs de lectura, compten amb una sessió de lectura assistida amb gossos per a un total de 16 infants amb necessitats específiques.

 

D’altra banda, recordem que totes les activitats són gratuïtes però la inscripció prèvia és necessària en la majoria d’aquestes, a través dels formularis que es poden trobar a la Guia del Pla Educatiu d’Entorn i, properament, a la web municipal. 

Image
Image
Image
Image
Image
Image