Noticias Derechos sociales

L’Ajuntament de Vila-seca edita una Guia d’Acollida en 11 idiomes per a persones nouvingudes

21 Mayo 2024

La Guia ha estat publicada coincidint amb Dia internacional de la diversitat cultural, el qual també es commemorarà amb una jornada d’interculturalitat el proper diumenge

L’Ajuntament de Vila-seca ha editat una Guia d’Acollida en un total d’11 idiomes, amb l’objectiu d’acostar-se a les persones nouvingudes  en la seva primera etapa d’arrelament. La Guia, editada en català, castellà, anglès, francès, portuguès, rus, ucraïnès, xinès, àrab, amazigh i romanès, és un recull dels principals recursos i serveis del municipi (d’atenció a les persones, esports, cultura, educació, salut, etc.) des d’on les persones poden identificar quins recursos tenen a l’abast i els poden acompanyar en la seva inclusió al municipi.

 

Aquesta Guia, amb un tiratge de 4.000 exemplars, s’ha publicat coincidint amb la commemoració del Dia internacional de la diversitat cultural per al diàleg i el desenvolupament, el 21 de maig. Una data que Vila-seca també commemorarà amb una Jornada Intercultural que tindrà lloc el proper diumenge 26 de maig al Jardí del Castell de Vila-seca.

 

La jornada comptarà amb una àmplia programació d’activitats des de les 12.30 a les 18.30 h. Durant el matí, es podran apreciar diferents mostres de música, cant i danses tradicionals. A continuació, es realitzarà un dinar intercultural de germanor i, a la tarda, en l’espai d’intercanvi, es podran realitzar diferents tallers d’aprenentatge compartit (llengües maternes, vestimenta tradicional, degustació de plats, etc.).

 

Aquesta jornada, coordinada des de l’Àrea de Drets Socials i Participació de l’Ajuntament per tal de visibilitzar i donar valor a la riquesa de la Vila-seca diversa, s’ha organitzat amb la col·laboració de diferents entitats, associacions i col·lectius del municipi.

 

Una jornada que neix per a ser un full de ruta de diferents accions per promoure l’intercanvi cultural al municipi, la participació de la ciutadania en el seu entorn proper i el compromís comú i compartit de bastir una societat inclusiva i cohesionada.

Image
Image
Image
Image