Notícies Cultura

L’Escola de Música de Vila-seca i el Cor Sant Esteve celebren els seus 50 anys

23 Mayo 2024

El proper dissabte 25 de maig a les 20.00 h l’Auditori Josep Carreras acollirà l’acte institucional de celebració dels 50 anys de l’Escola Municipal de Música de Vila-seca i del Cor Sant Esteve.

 

L’any 1974 arrencaven els ensenyaments de música a Vila-seca, esperonats per l’Ajuntament de Vila-seca i per l’empenta del cant coral que havia reprès l’activitat al municipi de la mà de la Coral Nova Unió. Des d’aleshores ençà, Vila-seca ha estat estretament vinculada amb la música, creant equipaments com ara el Conservatori de Música i l’Auditori Josep Carreras, el qual compta amb una llarga trajectòria en la programació de música en directe al territori i, recentment també acull programació musical el Celler de Vila-seca.

 

Per la seva banda, el Cor Sant Esteve va destacar enormement en el panorama musical i pedagògic des dels seus inicis, guanyant premis i reconeixements arreu d’Espanya i d’Europa. També va fer algunes gires internacionals per Centre Amèrica.

 

Per tot plegat, Vila-seca vol celebrar aquesta efemèride com es mereix en un acte que aplegarà unes 80 cantaires antigues i actuals del Cor Sant Esteve, que tornaran a reviure l’energia del cant coral i l’empremta que va deixar a cadascuna de les integrants. Serà un acte que també reconeixerà la llavor que va deixar aquella primera escola de música i que, l’any 1979, va ser reconeguda també com a Conservatori professional.

 

L’acte comptarà amb la presència d’antics alcaldes, antics regidors i regidores, diversos membres de la Corporació municipal i professorat del centre.

Image
Image
Image
Image