Notícies Cultura

La 20a edició de la FiM converteix Vila-seca en l’epicentre de la música emergent i familiar

14 Mayo 2024

El dijous 16 s’inaugura la Fira de música emergent i familiar de Vila-seca amb un programa de 39 propostes que inundaran de música la localitat tarragonina fins al diumenge 19 de maig

Sota el lema “Demà és ara”, la FiM Vila-seca celebrarà la seva 20a edició entre el dijous 16 i el diumenge 19 de maig, amb 55 concerts d’accés lliure i gratuït. L’edició 2024 de la FiM programa un total de 39 formacions, de les quals 23 són actuacions de grups emergents i 32 projectes de música familiar. Hi haurà més de 150 artistes sobre els 8 escenaris de la FiM que faran de la ciutat tarragonina la capital musical del país durant un cap de setmana de primavera. La fira renova el seu compromís amb l’aposta per les primícies, amb un 92% d’espectacles i concerts que seran estrenes.

 

En paraules de Marti Marfà, director artístic de la FiM: ‘Vila-seca esdevindrà novament l'epicentre musical d'un país que bull de creativitat i que té set de propostes artístiques de qualitat. Per això la FiM Vila-seca presenta  una programació arriscada, diversa i equilibrada, i un programa professional al servei del sector.’ 

 

Alba Armengou, Andreu Peral, Apel·les Carod, Belén Natalí, Carla Collado, Carmen y Maria, Colomet, Dianka, Elena García, Eloi Duran, Filipin Yess, Gregotechno, Kuu, La Niña Paracaídas, Les Testarudes, LLUM, Mama Dousha Sandra Monfort, Sara Aldana, VITTARA, Lidiuska, DJ Trapella i Metralleta DJ conformen la programació de música emergent de l’edició 2024.

 

Les propostes per a tots els públics  de la 20a FiM son 2princesesbarbudes, Alba Careta i Henrio, David Font Forcada, December Quintet, Kune Teatre, La Curiosa, La Ludwig Band, La Menuda Produccions, Landry, Ramon Prats, Parcours, Pentina el Gat, Pep Farrés i Guillem Martí, Sound de Secà, The Penguins Reggae Per Xics i Txalap.art.

 

El Castell de Vila-seca tornarà a l’epicentre d’activitat musical i professional però, a banda d’aquest emplaçament patrimonial únic de la ciutat, també es podran veure i escoltar les diferents propostes artístiques a altres espais i equipaments, com ara el Celler de Vila-seca, el Parc de la Formiga, l’Auditori Josep Carreras, l’Auditori Josep Malapeira ,el Magatzem Cal Perera i la Plaça de Voltes. Hi haurà un total de vuit escenaris pels quals desfilaran totes les propostes artístiques escollides per a aquesta edició.

 

L’oferta escolar de la FiM Vila-seca

Prop de tres mil alumnes d’educació primària, ESO i Cicles formatius del municipi gaudiran de les sessions escolars i dels showcases de la FiM Vila-seca. Enguany la fira ha ampliat l'oferta de programació per a escolars, en col·laboració amb els centres i agents educatius locals. L'objectiu és contribuir a la creació de públics i el foment dels hàbits culturals al territori, i alhora facilitar que els i les professionals assistents a la fira puguin veure els espectacles en situació real. Així, la comunitat educativa de Vila-seca podrà gaudir de fins a 12 espectacles: Hotel Cuques de December Quintet, Cançons amb Trementina de David Font Forcada, Surime de Petina el Gat en la secció familiar i els projectes musicals emergents de Sara Aldana, Carla Collado, Carmen y María, Andreu Peral, Elena Garcia i Colomet en la secció emergent. 

 

La commemoració de la 20a edició de la FiM

La fira de música emergent i familiar celebrarà els seus 20 anys d’aposta per la música emergent i familiar amb un acte commemoratiu el dissabte 18 de maig a les 17:30h al Celler de Vila-seca, com a prèvia de l’espectacle Udolç d’Alba Careta i Henrio. Hi intervindran l’Alcalde de Vila-seca, Pere Segura i la Regidora de Cultura, Manuela Moya. S’hi estrenarà una peça audiovisual per commemorar les 20 edicions de la FiM i, un cop finalitzat el concert, la Fira del Vi de Falset, organització col·laboradora de la FiM, oferirà una degustació a tots els assistents a l’acte per brindar pel passat, present i futur de la fira de música emergent.

 

L’espectacle escollit per a l’acte de celebració és Udolç, una proposta familiar que recupera  cançons de bressol, passades pel sedàs del jazz i el pop modern, i embolcallades en una atmosfera onírica, delicada i suggestiva.

 

La FiM, fira de música familiar i emergent de Vila-seca està organitzada per l’Ajuntament de Vila-seca amb el suport de la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Image
Image
Image
Image