Proposta per a obrir una línia d'ajudes per a millorar l'accessibilitat en els comerços

Des del Grup Municipal de Vila-seca en Comú defensarem, en la sessió plenària del proper divendres, una moció que té per objectiu iniciar la tramitació d'unes bases per crear unes subvencions destinades al sector local del comerç perquè els negocis beneficiaris escometin obres en els establiments per adaptar-los a l'accessibilitat universal i millorar la seva disponibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda.

La finalitat de la proposta és garantir el dret de totes les persones d'accedir a totes les activitats, eliminant les barreres arquitectòniques que dificulten l'accés, i, alhora, promocionar i facilitar al petit i mitjà comerç la millora dels seus establiments, perquè qualsevol persona pugui accedir i ser client potencial.

Considerem que la proposta hauria d'aprovar-se ja que l'equip de Govern, proposava treballar l'objectiu de l'accessibilitat universal dins del seu programa electoral. De no aprovar-se la iniciativa consideren , de fet, que seria tirar "pedres contra el seu propi programa.

A més d'aquesta mesura, des de Vila-seca en Comú són diverses les iniciatives que hem presentat al llarg d'aquest mandat per avançar cap a una Vila-seca cent per cent accessible. Entre elles destaquen una campanya realitzada al llarg de l'any 2016 en què, segons recorden, van recopilar al voltant d'un centenar de fotografies realitzades en llocs de la via pública amb problemes d'accessibilitat. Moltes les van rebre de veïns i veïnes a través de les xarxes socials.