El Music Festival Vila-seca 2014 acull l'elit de la música internacional

Alumnes procedents del Conservatori de Música de Vila-seca i dels Conservatoris de Música de la Diputació de Tarragona, rebran classes magistrals becats per la Diputació de Tarragona

L'Associació Internacional Piano-First organitza la quarta edició del Music Festival Vila-seca en col•laboració  amb la Fundació Auditori Josep Carreras de Vila-seca i de la Diputació de Tarragona. Recitals i classes magistrals impartides per pianistes i pedagogs de gran renom internacional configuren el programa d'aquest festival, que tindrà lloc a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca (Pl. de Frederic Mompou, 1) i al Conservatori de Vila-seca (Av. de la Generalitat, núm. 27) entre els dies 8 i 14 de setembre. 
 
La Diputació de Tarragona dóna suport a aquest esdeveniment, que representa una oportunitat immillorable tant per als professionals de la música com per als amants d'aquest art. Així s'ha posat de manifest durant la roda de premsa celebrada aquest migdia al Palau de la Diputació de Tarragona, on han pres part el vicepresident primer de la institució, Albert Vallvé; el president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep Maria Pujals; i el president de l'Associació Internacional Piano  First, Pierre Réach (professor de l'ESMUC de Barcelona i del Conservatoire supérieur CRR de París), qui també protagonitza el Music Festival Vila-seca d'enguany.
 
Tal com s'ha detallat avui, en aquesta edició del Festival hi ha noves incorporacions al claustre de professors i intèrprets, entre els quals cal destacar la figura de Peter Frankl. Professors i artistes de nivell nacional i internacional com Edith Fischer,  Balázs Szokolay, Chen Xi Li o Josep Colom, entre molts altres, que protagonitzaran una setmana plena de classes magistrals, recitals i conferències. Els concerts seran gratuïts pel públic i tindran lloc a l'Auditori Josep Carreras.
 
Els participants a les masterclasses del Music Festival Vila-seca 2014 rebran un total de 4 classes diferents amb 4 professors, i tindran l'oportunitat de treballar amb els artistes un repertori variat, beneficiant-se, així, dels punts de vista i experiències professionals dels artistes. Així mateix, tots els dies que duri el festival tindrà lloc un concert a càrrec dels artistes convidats. A banda, els dies 12 i 13 de setembre també es duran a terme recitals a càrrec dels estudiants participants a les classes magistrals del Music Festival Vila-seca 2014.
 
Alumnes privilegiats
A hores d'ara les masterclasses compten amb una trentena d'alumnes procedents de diferents punts de la geografia mundial (Suïssa, Itàlia, França o la Xina, entre altres). Cal destacar que un total de 7 alumnes procedents del Conservatori de Música de Vila-seca i dels Conservatoris de Música de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa, tindran l'oportunitat de rebre aquestes classes magistrals becats per la Diputació de Tarragona.
 
"Creiem que aquest esdeveniment té un gran interès, precisament perquè combina el vessant musical amb el pedagògic", ha assegurat Josep Maria Pujals, i ha manifestat que "es tracta d'una oportunitat única i molt enriquidora pels alumnes". Pujals, ha agraït a la Diputació el seu suport a aquest projecte i a Piano First pel fet que segueixi confiant en la demarcació per portar-hi professionals de la música de primer nivell.
 
Al seu torn, Pierre Réach, qui també ha agraït a la Diputació la seva col•laboració amb el projecte, ha destacat el valor de tots els artistes que ens visitaran aquests dies, "tots són professionals de gran nivell", ha assegurat. Réach ha ressaltat la importància de les masterclasses per tal que els joves alumnes coneguin de primera mà les tècniques i estils dels virtuosos de la música.
 
Finalment, Albert Vallvé ha destacat la importància i el valor cultural d'aquest esdeveniment, que converteix Vila-seca i Tarragona en un referent musical internacional, i ha agraït tant a l'Associació Internacional Piano First com a la Fundació Auditori Josep Carreras "que obrin les portes a l'alumnat dels nostres conservatoris".