Vila-seca incorpora nous joves a dos programes d'ocupació

Coordinat des del Centre Municipal de Formació i Ocupació "Antic Hospital"

 "Joves per l'Ocupació" i "Fem Ocupació per a Joves" són els dos nous programes per a joves que s'ha iniciat recentment a Vila-seca. En el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, els programes estan coordinats des del Centre Municipal de Formació i Ocupació "Antic Hospital" de Vila-seca i estan cofinançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

Des del passat mes de maig, un total de 12 joves del municipi, d'entre 16 i 24 anys, estan participant en el programa "Joves per l'Ocupació", a través del qual adquireixen experiència professional a diverses empreses del sector hoteler, amb conveni amb l'Associació Hotelera Salou – Cambrils - La Pineda.

El Programa té com a objectiu que els joves puguin orientar-se, formar-se i adquirir experiència professional, en el sector de l'hoteleria, per tal de millorar la qualificació professional i facilitar la seva inserció laboral. Els integrants del Programa Joves per l'Ocupació, a més de tenir la possibilitat d'adquirir experiència en una empresa durant 6 mesos, cursen formació en competències clau i formació professionalitzadora durant 200 hores.

D'altra banda, el programa "Fem Ocupació per a Joves", també combina accions d'experiència laboral durant 6 mesos i formació adaptada al lloc de treball amb una duració de 90 hores. Des del passat mes d'abril i fins al novembre, un total de 10 joves d'entre 18 i 29 anys participen en aquest programa que es desenvolupa amb conveni amb PortAventura Entertainment, SAU.