S'inaugura l'exposició 'Romanorum Vita. Una història de Roma' a la Pineda

L'Obra Social "la Caixa" i l'Ajuntament de Vila-seca presenten una innovadora exposició que recrea una ciutat romana on els visitants es poden submergir en la vida quotidiana del món romà

L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; el president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, Xavier Graset; el director d'Institucions de "la Caixa", Eduard Gené; i la comissària de la mostra, Isabel Rodà de Llanza; han inaugurat avui l'exposició Romanorum Vita. Una història de Roma, una exposició de divulgació històrica que pretén explicar, com no s'ha fet mai fins ara, com es vivia a les ciutats romanes.

Es tracta d'una mostra itinerant que convidarà els visitants a mirar, olorar, escoltar i, en definitiva, a viure durant unes hores tal com ho feien els romans. Per a això, s'ha recreat un fragment d'una ciutat romana en plena època imperial, al segle i dC. Per dur a terme aquesta reconstrucció, els comissaris s'han basat en les descripcions literàries i en els testimonis arqueològics de fa dos mil anys per reproduir, a mida real, alguns dels diferents espais que formaven la ciutat.

La mostra, que ocupa 400 metres quadrats, dóna la benvinguda als visitants a una ciutat arquetípica de l'Imperi romà i presenta un dia qualsevol d'aquesta ciutat, vint-i-quatre hores en què descobriran com era la vida al carrer i a l'interior d'una casa d'una família que podríem considerar de classe mitjana-alta.

L'Obra Social "la Caixa" , amb la seva voluntat d'apropar l'exposició a tots els públics, també ha preparat recursos d'accessibilitat innovadors per a persones amb deficiències visuals, com són una audiodescripció i una guia en llenguatge braille.