La mezzosoprano Nancy Fabiola actuarà a la Gala Benèfica a benefici de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia

Divendres, 13 de novembre a les 21.30h a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca

L'Auditori Josep Carreras ha presentat avui la Gala Benèfica que oferirà el divendres 13 de novembre a partir de les 21.30 h la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera amb Rubén Fernández al piano. Aquest concert extraordinari, que està destinat a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia i rep la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", també comptarà amb una fila zero de l'esdeveniment per tal d'aconseguir el màxim de fons per a la lluita contra aquesta malaltia.

La roda de premsa ha comptat amb la presència de la mezzosoprano que protagonitzarà la Gala Benèfica, Nancy Fabiola, i ha estat presidida per l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, acompanyat d'Alexis Gómez, director d'Institucions a Tarragona de "CaixaBank"; Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia i Josep M. Pujals, president de la Fundació Privada Auditori Josep Carreras.

La Gala a benefici de la lluita contra la leucèmia es va començar a celebrar l'any 2002 amb l'actuació de Josep Carreras i posteriorment han actuat les sopranos Isabel Rey, Ofèlia Sala, Pilar Jurado, Lynne Dawson, Barbara Hannigan, Ainhoa Arteta i María Bayo; la contralt Ewa Podles; els tenors Jaume Aragall, Sergi Giménez i Josep Bros; el baríton, Àngel Òdena; l'Orquestra Simfònica del Vallès i l'Orquestra de l'Acadèmia del Liceu.

En el tretzè aniversari de la creació de l'Auditori Josep Carreras, la mezzosoprano ofereix aquest tradicional concert benèfic amb destí a la lluita contra la leucèmia que duu a terme la Fundació Josep Carreras. Nancy Fabiola Herrera, considerada una de les intèrprets més destacades del panorama líric internacional, ha actuat al llarg de més de dues dècades en sales de la talla del Metropolitan Opera de Nova York, l'Òpera de Tòquio, el Musikverein de Viena o el Teatro Real de Madrid, entre d'altres. L'any 2014 va debutar en el paper de protagonista de Carmen, de Bizet, a l'Òpera de Sydney i de Melbourne, al Teatre Bolshoi de Moscou i al Teatre dell'Opera di Roma. Nancy Fabiola també es un gran exponent de la sarsuela, un gènere del qual ha gravat dos títols per la Deutsche Grammophon.

L'Auditori Josep Carreras és un equipament musical que ja ha acollit 603 concerts amb l'assistència de gairebé 176.000 espectadors, des de la seva inauguració el novembre del 2002, ha explicat durant la presentació l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, el qual ha recordat que "estem molt satisfets perquè l'Auditori com a projecte ha penetrat en el temps i ha estat sostenible i viable".

En aquest sentit, Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, ha agraït el suport de Vila-seca i "la Caixa" en accions solidàries com aquesta i ha volgut destacar "l'actual construcció de l'Institut de la Recerca contra la Leucèmia, el qual no seria possible sense l'ajuda de molts col·laboradors com ara l'Ajuntament de Vila-seca amb la Gala Benèfica".

Per la seva part, la mezzosoprano Nancy Fabiola ha destacat "l'excel·lent acústica de l'Auditori" espai que l'intèrpret ja coneixia per haver enregistrat, recentment, part d'un disc amb el pianista Rubén Fernández. "És un deure i un honor aportar el meu gra de sorra a la Gala Benèfica" ha afirmat, afegint que "el concert comptarà, entre d'altres, amb el repertori de compositors catalans i serà amè perquè qualsevol espectador pugui gaudir-lo i també es commogui".