Avui dijous Vila-seca enceta el programa d'actes de Sant Jordi i l'Any del Tricentenari 1714-2014

Els actes es duran a terme del 10 d'abril al 8 de maig

Avui dijous Vila-seca dóna el tret de sortida al programa d'actes de Sant Jordi, que s'allargarà fins al 8 de maig. Avui dijous a les 8 de la tarda la Biblioteca acollirà la presentació del llibre ‘El enigma de los Dioses' d'Ivan Herreros. Demà divendres, i dins dels actes previstos en relació a l'Any del Tricentenari 1714-2014, la plaça de l'Església serà el lloc on s'ubicarà fins al 24 d'abril l'exposició ‘300 anys després, commemorem el passat, repensem el futur'. La seva inauguració es durà a terme aquest divendres a les 7 de la tarda. Un taller de confecció de roses de paper, versos de primavera i una lectura oberta seran les activitats per a totes les edats que la Biblioteca organitzarà pel dimarts 22 d'abril a les 18.00 h.

La Diada de Sant Jordi se celebrarà amb les tradicionals parades de llibres i roses a la plaça de l'Església i a la plaça de Voltes a partir de les 10 del matí. A les 11.30 h els alumnes de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària del municipi participaran a la tradicional Cantata de Sant Jordi al Pavelló Municipal d'Esports. A la tarda, la plaça de l'Església s'omplirà d'activitats a partir de les 17.30 h, quan els infants podran gaudir dels contes en família a càrrec de Blai Sanabre i unes ‘Galejades dolces' a càrrec dels Trabucaires del Comú de Vila-seca a partir de les 18.30 h. Per a finalitzar la Diada, a dos quarts de vuit del vespre, la Colla Castellera Xiquets de Vila-seca, l'Esbart Dansaire Ramon d'Olzina i els Gegants i Grallers de Vila-seca encetaran una mostra de cultura popular catalana.

A l'endemà de la Diada, a la sala polivalent de la Casa Consistorial hi haurà la conferència ‘La Guerra de Successió. Aspectes diversos', a càrrec del professor Salvador Rovira i Gómez. El dissabte 26 d'abril a partir de les 8 del matí, sortirà de Vila-seca una excursió a la Barcelona del Tricentenari 1714-2014, per tal de realitzar una visita guiada als escenaris de la guerra de successió i a l'Ajuntament de Barcelona. Les inscripcions es podran dur a terme a la Llibreria Vanessa (av. de la Verge de Montserrat, 2), al Bar-Restaurant Casa de la Rita (pl. de Miquel Martí i Pol, 1 L-2) i a Bricolatge Colomí (c. de Josep Tenor Forasté, 10). El preu de sortida, de 15 €, inclou el transport, les visites guiades i el dinar.

Diumenge 27 d'abril a les 19.00 h hi haurà, a l'Auditori Josep Carreras, un concert extraordinari de Sant Jordi a càrrec de la Coral Nova Unió de Vila-seca i de la Coral Lautada Abesbatxa de Vitoria. Per últim, del 27 d'abril al 8 de maig la Biblioteca acollirà la mostra de ‘Llibres d'artista' creats pels alumnes dels centres escolars.