Més de 400 veïns participen a les jornades informatives del projecte del Celler Noucentista

El cap de setmana passat els vila-secans van poder conèixer a fons el projecte de restauració del Celler Noucentista, un projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l'Ajuntament de Vila-seca. De la mà de la regidora de Cultura, Manuela Moya, i de l'equip d'arquitectes guanyadors del projecte, Espinet/Ubach, es van organitzar un total de 8 sessions informatives.
 
Més de 400 persones van endinsar-se en la història del Celler i el projecte de restauració mitjançant unes sessions que comptaven amb 4 parts: la informativa, la d'experimentació, la de plantejament de consultes i dubtes i una enquesta final.
 
La presentació informativa i la resposta a les consultes les van dur a terme els experts que han redactat el projecte. I, a banda, en la segona part els assistents van experimentar amb la realitat virtual i el mapping (dues de les noves tecnologies que incorporarà el Museu del Celler). Les sessions, que van tenir lloc al Castell de Vila-seca i al Celler Noucentista, finalitzaven amb la resolució dels dubtes per part dels professionals i una enquesta als assistents.
 
Cal recordar que el Celler Noucentista de Vila-seca, construït l'any 1920 per l'arquitecte Pere Domènech i Roura, té la consideració de Bé Cultural d'Interès Local i que el projecte de restauració posa especialment èmfasi en el valor de l'espai arquitectònic de la nau principal i obre la façana posterior a un entorn enjardinat a través d'una caixa escènica vidriada, semitransparent, connectant amb la pineda del Castell.