L'Orquestra Camera Musicae, en concert a Vila-seca

El mestre Jordi Mora dirigirà La gran partita de Mozart a l'Auditori Josep Carreras el proper diumenge 8 de març a les 19h

Vila-seca acollirà aquest diumenge a les 19.00 h la presentació del quart programa de la temporada de concerts de l'Orquestra Camera Musicae (OCM). Sota el títol La gran partita, en referència a la composició que centra el concert, original de Wolfgang Amadeus Mozart, el concert serà dirigit pel mestre Jordi Mora. Cal destacar que aquest concert arriba a Vila-seca gràcies al suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA.

Programar una obra cabdal com és La gran partita de Mozart resulta un autèntic repte interpretatiu per a tota formació cambrística. Però és més que tot això: aquesta composició, originalment coneguda com a la Serenata número 10 per a vent en si bemoll major, que consta de set moviments, va ser escrita molt probablement entre els anys 1781 i 1782 i l'Orquestra Camera Musicae en respecta la seva instrumentació original: dos oboès, dos clarinets, dos corni di bassetto, dos fagots, quatre trompes i contrabaix.

Amb tot, aquest programa s'obre amb una composició d'estrena del vigatà Josep Baucells titulada Introducció, Pas i Dansa; un encàrrec de l'orquestra amb la voluntat d'arrodonir una vetllada musical que apel·la al caràcter fins a cert punt incidental d'unes músiques amb regust d'època.

Aquest programa, que arriba aquest diumenge a Vila-seca, servirà perquè el director Jordi Mora, principal director convidat de Camera Musicae, prengui el pols a la formació orquestral amb la qual treballarà intensament al llarg de tres temporades.