Vila-seca commemora avui amb diversos actes el Dia Internacional de les Dones

Vila-seca ha commemorat aquest matí el Dia Internacional de les Dones, amb l'acte institucional durant el qual s'ha fet lectura del manifest a càrrec de quatre alumnes dels dos instituts de secundària vila-secans.  Juntament amb la tinenta d'alcalde, Manuela Moya, i la regidora de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, Lucía Teruel, l'Auditori Josep Carreras ha acollit aquest acte on s'ha destacat "el paper fonamental de tots els joves a l'hora de construir unes relacions igualitàries entre homes i dones, començant pel nucli més íntim: la llar de cadascun de nosaltres".

A continuació, ha tingut lloc la representació teatral "Ni tu, ni jo", el qual ha donat pas a un petit fòrum entre els assistents a l'acte. El públic s'ha convertit en el protagonista durant el fòrum, i ha estat l'encarregat de canviar totes les escenes en les quals consideressin que la dona rebia un paper discriminatori o desigual respecte a l'home. Seguidament, a les 14.30 h ha tingut lloc el Dinar del Dia Internacional de les Dones a Vila-seca i, tant dissabte com diumenge, es representarà l'obra teatral "Marrecs" a l'Ateneu, a les 21.00 h i 19.30 h, respectivament. El teatre està organitzat pel Casal de la Dona de Vila-seca i, per tal de poder-hi accedir, s'utilitzarà el sistema de taquilla inversa.

 

La setmana vinent, més actes

El dilluns 12 de març tindrà lloc el col·loqui "Els drets de les dones" a l'Esplai de Sant Esteve, a partir de les 17.30 h. El col·loqui serà dinamitzat per l'advocada del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Vila-seca, Rosa Nomen. El cine fòrum "Las sufragistas" de Sarah Gravon donarà el punt i final als actes del Dia Internacional de les Dones, el proper dimecres 14 de març. La projecció es realitzarà al Centre Cívic i Cultural de la Pineda a partir de les 5 de la tarda i comptarà amb la dinamització de Núria Farriol, psicòloga del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Vila-seca.