L'Ajuntament restaurarà el Celler Noucentista i impulsarà un projecte cultural

La Generalitat finançarà amb 2 MEUR dels fons europeus FEDER aquest projecte

Juntament amb l'Ajuntament de Vila-seca, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha participat aquesta tarda al Jardí del Castell de Vila-seca en la presentació del projecte FEDER "Restauració per al desenvolupament cultural del Celler Noucentista de Vila-seca".

Davant dels mitjans de comunicació, l'alcalde Josep Poblet ha presentat el projecte el qual es desenvoluparà fins l'any 2020 i que compta amb un pressupost de 4,8 milions d'euros, dels quals el Govern de la Generalitat en finançarà 2 milions a través dels fons FEDER.

Segons la consellera, "el projecte cultural del Celler és un dels més emblemàtics impulsats al país" i tal i com ha recordat l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, "aquest projecte és la culminació de la recuperació del patrimoni cultural de Vila-seca i a més, es tracta de l'element estratègic per tal d'assolir el Parc Cultural del Castell i el Celler.

 

Restauració del celler i creació d'un museu d'història del municipi

Aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Vila-seca inclou la restauració i rehabilitació del celler i diferents accions amb l'objectiu d'incrementar la competitivitat turística catalana i contribuir a la diversificació de l'oferta i desestacionalització de la demanda a través d'un projecte innovador, la museïtzació del celler. L'objectiu d'aquesta actuació és el disseny i execució d'un museu diferent destinat a impactar tant als ciutadans de Vila-seca, amb la seva història recent, com al visitant de fora, amb una oferta interessant de visita cultural i turística.

El projecte global és crear un Parc Cultural entre els dos grans equipaments que disposa la zona de llevant: el Castell de Vila-seca, recentment restaurat, junt amb el seu jardí, i el conjunt del Celler Noucentista, que ara es rehabilitarà i s'adequarà per a usos culturals.

A la presentació del projecte hi han assistit representants dels diversos grups polítics municipals; el secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer; la directora general d'Administració Local, Montserrat Mundi,  i el director territorial de Governació a Tarragona, Baptista Capell.