L'Auditori Josep Carreras presenta la nova temporada de tardor

Els eixos principals seran la música de cambra amb formacions com el Quartet Versus; el jazz i el swing; els concerts de les formacions vila-secanes i els esdeveniments com l'aniversari del Cor Sant Esteve i la gala benèfica

El president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep M. Pujals; el secretari de la Fundació, Josep Toquero; el director de l'Orquestra de l'Auditori Josep Carreras i programador de l'Auditori, Xavier Pastrana i el director del Conservatori i programador de l'Auditori, Josep F. Solórzano, han presentat aquesta tarda el programa de la temporada de tardor de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

La programació començarà el divendres 26 de setembre a les 21.30 h amb l'Orquestra de l'Auditori Josep Carreras que, juntament amb la reconeguda soprano Maria Hinojosa i l'oboè Òscar Diago, interpretaran a Ralph Vaughan i Britten, entre d'altres peces "que són de gran complexitat a l'hora d'interpretar i per això es poden escoltar en molt pocs concerts" tal i com ha afirmat Xavier Pastrana, director de l'orquestra resident.

Per la seva banda, Josep M. Pujals ha assegurat que "durant la nova temporada es podran escoltar tots els àmbits orquestrals". És per això que cal destacar la presència de concerts de jazz; el primer d'ells serà amb la Barcelona Jazz Orquestra el proper 24 d'octubre, que retrà un homenatge al gran Louis Amstrong, juntament amb Ricard Gili, fundador de La Locomotora Negra. El concert, anomenat ‘Harlem Swing' és un espectacle de gran format, que reviu les nits màgiques de Harlem durant els anys 30 i 40 i que compta amb els Barcelona Lindy Hoppers, ballarins de lindy hop i charleston. Un altre concert, emmarcat també en el gènere del jazz, és el d'Ignasi Terraza Trio i Randy Greer, els quals interpretaran un repertori nadalenc en la seva versió de swing, el 12 de desembre.

Així doncs, i amb l'objectiu d'arribar a tots els estils, Josep F. Solórzano ha fet incís en els eixos que marcaran la temporada de tardor, durant la qual "tindrà especial importància la música de cambra amb formacions com el Quartet Versus; el jazz i el swing; els concerts de les formacions vila-secanes i els esdeveniments com l'aniversari del Cor Sant Esteve i la gala benèfica". De fet, la Gala de Cant d'enguany, a benefici de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. serà el divendres 21 de novembre a les 21.30 h i tindrà com a convidada a una de les veus més internacionals i reconegudes de la lírica, María Bayo, la qual oferirà un repertori de Bizet, romances de Sarsuela i música iberoamericana.

Aquesta temporada, i en commemoració a l'any del Tricentenari, s'oferirà un concert amb dos dels ensembles més importants de l'escena de la música antiga del país, l'Allegoria Ensemble i l'Ensemble Méridien, els quals interpretaran obres del segle XVIII, el divendres 14 de novembre a les 21.30 h.

Cal recordar que aquest any el Cor Sant Esteve celebrarà els seus 40 anys de la seva existència, juntament amb alumnes de l'Orquestra Händel, amb un concert especial, en el qual estrenaran una obra amb text de Miquel Desclot i música de Xavier Pastrana, sota la direcció de Charo García i Rafel Fabregat. Aquest concert tindrà lloc el 19 de desembre, una setmana abans del dia de Sant Esteve, dia en el qual, com és tradicional, el Cor Nova Unió i l'Orquestra Händel interpretaran, a partir de les 7 de la tarda, cançons nadalenques per a celebrar la festivitat.

Com a novetat, durant aquesta temporada es podrà assistir a dues xerrades prèvies als concerts, que començaran a les 21.00 h al vestíbul de l'Auditori i ajudaran a situar l'espectador en el concert que escoltaran. La primera d'elles, a càrrec de Xavier Pastrana, serà el 26 de setembre, abans que comenci el concert de l'OAJC. L'altra, i programada pel 14 de novembre, l'oferirà el musicòleg Josep Dolcet, el qual obrirà el concert del Tricentenari i explicarà al públic assistent què va significar la música barroca en el seu moment i la recerca musicològica feta al voltant d'aquesta.