Arrenca la nova temporada de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca

L'Auditori Josep Carreras ha presentat avui en roda de premsa la nova temporada de tardor, que s'iniciarà demà divendres 13 de setembre i s'allargarà fins al 29 de desembre. La presentació ha anat a càrrec de la presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras, Àngels Poblet; el director del Conservatori i programador de l'Auditori, Josep F. Solórzano, i l'assessor de programació de l'Auditori Josep Carreras, Xavier Pastrana.

El concert "Papà Mozart" amb els cèlebres Joan Pera i Roger Pera, pare i fill, encetarà la temporada demà divendres a les 9 del vespre. Els concerts del mes de setembre continuaran el dia 20 amb el pianista Cecilio Tieles i el 28 amb Schumann i Txaikovski com a protagonistes, interpretats per l'Orquestra Camera Musicae i Judith Jáuregui al piano.

L'octubre arrencarà amb força amb una formació de luxe, el Barcelona Guitar Trio, que homenatjarà a Paco de Lucía, un espectacle aclamat per milers de persones arreu del món i que omple de gom a gom el Palau de la Música a cada concert que és programat. "Un dels millors cors femenins de Catalunya, el Cor Scherzo" tal i com ha afirmat Xavier Pastrana, ens espera el 18 d'octubre amb la celebració dels seus 30 anys i la interpretació de diverses peces d'Albert Guinovart. Finalment, el 27 d'octubre el Quartet Gerhard, resident de l'Auditori, interpretarà un dels quartets de Mozart dedicats a Haydn i el segon quartet de corda de Joan Magrané.

L'Ensemble Vila-seca ens portarà el seu concert amb propostes sorprenents i inesperades, de la mà de Rafael Fabregat, el proper 15 de novembre. En dos dies, el 17 de novembre, l'Orquestra Simfònica de les Terres de l'Ebre ens oferirà un concert amb entrada invertida a les 7 de la tarda i, per acabar el mes de novembre, arriba l'esperada Gala Benèfica a favor de la Fundació Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia el dia 22 a les 9 del vespre. "Tindrem la gran sort de comptar amb dos veus intèrprets de la música barroca: Xavier Sabata, contratenor, i Judith van Wanroij, soprano, juntament amb Vespres d'Arnadí, una de les orquestres barroques de referència a Catalunya, de gran rigor històric i tècnic" ha afirmat Xavier Pastrana.

Desembre serà un mes intens a l'Auditori Josep Carreras, amb un total de 5 concerts. El primer d'ells, l'1 de desembre, el septet d'Iván Sáez ens portarà música de jazz amb registres greus en el concert "Seísmic". El 13 de desembre compartiran escenari les pianistes Heidrun Bergander i Diana Baker, i el dia 20 Nelsa Baró al piano i Luis Cojal al contrabaix, ens oferiran un recital que ens farà viatjar per diferents països d'Europa i Amèrica Llatina. Aquests dos últims concerts, d'entrada gratuïta, estan programats en el marc del 40è aniversari del Conservatori de Música de Vila-seca, ja que "treballar de forma conjunta entre el Conservatori i l'Auditori fa presentar propostes que engrandeixen el perfil musical de Vila-seca" ha comentat Josep F. Solórzano, mentre que Àngels Poblet ha afegit que l'Auditori és "un equipament de referència a Catalunya i un lloc de projecció pels músics més reconeguts". Per últim, el 26 de desembre hi haurà l'esperat i tradicional concert de Sant Esteve amb la Coral Nova Unió i l'Orquestra Händel, i el dia 29 gaudirem del concert de la Jove Orquestra Intercomarcal amb el concert "Un conte de Nadal".