Vila-seca celebrarà el Dia Internacional de les Dones els propers 8 i 13 de març

Vila-seca celebrarà el proper 8 de març el Dia Internacional de les Dones, una commemoració que enguany també comptarà amb la realització d'una cursa familiar el dia 13 de març.

Els actes, organitzats pel Casal de la Dona de Vila-seca, l'Associació Cultural Grup de Dones de la Pineda, l'Associació de Dones Progressistes de la Plana i la regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Vila-seca, s'iniciaran el proper dimarts 8 de març a partir de les 7 de la tarda. Dues alumnes dels instituts de Vila-seca, Míriam Guillem, del Ramon Barbat i Miracle i Estela Rojas, del Vila-seca, presentaran els seus treballs de recerca a la Biblioteca de Vila-seca, sota els noms ‘Ada Scott. Des de Melbourne amb amor' i ‘La influencia negativa dels trets estètics femenins en la publicitat', respectivament.

A continuació a les 19.40 h a la plaça de l'Església, tindrà lloc la lectura del manifest a càrrec de les presidentes de les Associacions de Dones de Vila-seca, la Plana i la Pineda i, seguidament, els Xiquets de Vila-seca faran la seva actuació acompanyats pels Gegants. Posteriorment, al local del Casal de la Dona de Vila-seca (al carrer del Requet de Fèlix, 25) tindrà lloc la inauguració de l'exposició de Simone de Beauvoir.

Diumenge 13 de març el Parc de la Torre d'en Dolça acollirà la I Cursa Familiar del Dia de la Dona, la qual tindrà la sortida a les 11 del matí i es recorreran 5 quilòmetres. Les inscripcions, de 3 euros, es podran fer anticipadament al Casal de la Dona (dimarts i dijous, de 10.00 a 12.00 h i dimecres i divendres, de 17.00 a 19.00 h). Presencialment, també es podran fer el mateix dia de la cursa a partir de les 8 del matí i fins les 10. Les tres associacions organitzadores també s'encarregaran de les inscripcions a la paella popular que tindrà lloc el mateix diumenge a partir de la 1 del migdia, i tindrà un cost de 5 euros.