Més de 500 projectes musicals s'inscriuen a la convocatòria artística de la FiM Vila-seca

Mig miler de grups de música emergent i familiar han participat a la convocatòria per formar part de la programació de la FiM, fira de música emergent i familiar de Vila-seca. La fira, que se celebrarà els propers 7, 8 i 9 de maig obre el període d'acreditació professional.  La FiM Vila-seca reneix com a cita, aparador i mercat de la música moderna emergent i els espectacles musicals familiars fets a Catalunya.

El passat 3 de febrer es va tancar la convocatòria artística amb un èxit rotund d'inscripcions. En paraules de Martí Marfà, director artístic de la FiM Vila-seca: "Es confirmen les nostres hipòtesis: el talent artístic del país és inabastable i el sector necessita més que mai espais com la FiM. La creativitat confinada demana poder eclosionar i tots els actors de l'escena musical hem d'estar a l'alçada. La tria serà complexa però apassionant".

La programació artística, que es donarà a conèixer a finals del mes de març, tindrà en compte el caràcter emergent de les propostes, la seva qualitat artística, el seu nivell d'innovació i originalitat, el seu caràcter d'estrena en el cas dels espectacles familiars i la projecció que la participació a la FiM Vila-seca pot suposar per a un projecte musical.

 

Convocatòria professional de la FiM Vila-seca

La FiM es planteja com un esdeveniment professional amb vocació de servei al sector. A més d'una programació àmplia, diversa i seleccionada, s'organitzaran showcases, activitats de networking i matchmaking, trobades ràpides, presentacions de projectes, i mentories exprés. L'objectiu és dinamitzar el mercat de la música en directe, facilitar la feina dels professionals, i millorar les oportunitats artístiques i comercials en els àmbits emergent i familiar.

La FiM Vila-seca està pensada per a mànagers i professionals del sector, així com per a responsables de programació de cicles i festivals, festes majors i actes populars, sales de concerts, teatres i auditoris, equipaments de proximitat, audicions educatives i programacions familiars. Es proposaran itineraris específics d'activitat professional i programació artística per a l'àmbit emergent i per a l'àmbit familiar.

També hi haurà un programa específic adreçat a responsables i participants d'iniciatives d'acompanyament artístic, suport a la creació i detecció de talent. L'àrea PRO de la FiM serà una zona exclusiva del Castell de Vila-seca, un espai pensat per a la trobada i l'intercanvi distès entre professionals.