Vila-seca dóna a conèixer les mesures d'impuls a l'ocupació

El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, visita Vila-seca

L'Ajuntament de Vila-seca ha presentat avui en roda de premsa el primer balanç de les mesures per a l'ocupació dissenyades per aquest any 2014, amb l'objectiu de crear i promoure l'ocupació laboral. L'acte ha comptat amb la presència del secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i la presentació ha anat a càrrec del regidor de Dinamització Laboral, Josep Toquero. En un esforç sense precedents, l'Ajuntament va pressupostar a principis d'any 2,3 milions d'euros per a l'execució de polítiques actives d'ocupació i per a despesa social directa, i on destaca sobretot "la formació per l'ocupació, que es confecciona mitjançant les peticions de necessitats formatives que fan els empresaris i el programa Impuls a l'ocupació", tal i com ha dit el regidor Josep Toquero,

En aquest sentit, l'Ajuntament ha definit cinc accions que han de servir per a impulsar l'ocupació durant el 2014. "Amb una inversió de 2,3 milions d'euros, davant dels 1,5 de l'any passat, es demostra el gran esforç tècnic, empresarial i polític per tal de mantenir o superar els grans resultats del 2013", afirmava Josep Poblet, alcalde de Vila-seca. Per la seva banda, el secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, ha volgut destacar que "Vila-seca és un gran exemple del municipalisme del nostre país, per la seva gran lluita contra la crisi i per l'ocupabilitat de les persones". La relació de mesures d'impuls a l'ocupació presentades avui en roda de premsa és la següent:

1 - El programa Impuls a l'Ocupació amb ajuts per a la contractació i noves empreses.

Ajuts a la contractació de persones del municipi de Vila-seca.

Inclou un sistema de subvencions directes a les empreses que contractin persones de la Borsa de Treball Municipal. Els ajuts a les empreses poden ser de 750 euros a 2.000 euros per persona contractada. Fins al 31 de desembre de 2013 es van presentar 93 sol·licituds per a 307 contractes amb una subvenció total de 226.875 euros.

Ajuts als nous emprenedors i a la creació de noves empreses al municipi de Vila-seca.

Les persones o empreses que es donin d'alta al municipi durant aquest 2014, rebran un ajut directe de 2.000 euros. Fins al 31/12/13 es van presentar 47 sol·licituds amb una subvenció total de 94.000 euros.

2 - Programació de 45 Cursos de Formació Laboral.

El Centre Municipal de Formació i Ocupació "Antic Hospital" ha programat per enguany 45 cursos destinats a totes aquelles persones que vulguin adquirir nous coneixements o bé ampliar-los. El cost total dels cursos és de 120.000 euros.

3 - Pla d'Ocupació Municipal 2014.

Amb una despesa de 244.293 euros s'ha creat un nou Pla d'Ocupació Municipal 2014 que donarà feina a un total de 45 persones, en períodes quadrimestrals. Aquest Pla d'Ocupació Municipal també comporta un període de Formació Laboral obligatòria per als seus participants.

4 - Programes d'Ocupació amb la col·laboració d'altres administracions.

Aquí s'han coordinat tres programes d'ocupació subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya que donaran feina a 31 persones. Un per a 6 persones ‘Programa mixt Treball i Formació, està destinat al manteniment d'espais públics. Un altre, per a 10, ‘Fem Ocupació per a Joves', està destinat al sector comerç de serveis turístics. L'altre per a 15 persones i sota el nom de ‘Joves per l'Ocupació', està destinat a l'hostaleria i la restauració. La inversió per aquest any és de 750.857 euros.

Hi ha un quart programa, el SALT, coordinat per la Secretaria de Joventut que beneficiarà 30 joves.

5- Protecció a les Persones

L'Ajuntament de Vila-seca té consignat en el pressupost municipal per a aquest any 2014, en la partida d'Atencions Benèfiques i Assistencials un import de 507.500 euros, per fer front a les necessitats individuals d'aquests tipus en qualsevol àmbit o matèria d'atenció a les persones (educació, sanitat, habitatge, ...). Aquesta és una partida econòmica oberta segons acord plenari.