El conseller Damià Calvet inaugura l'ampliació de la depuradora de Vila-seca i Salou

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat per la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, el director de l'ACA, Lluís Ridao, i els alcaldes de Vila-seca i Salou, Pere Segura i Pere Granados, entre d'altres autoritats, ha inaugurat avui l'ampliació de la depuradora de Vila-seca i Salou, ubicada a la carretera de la Pineda.

Els treballs han suposat una inversió de 5,4 milions d'euros. Aquesta estació depuradora, que es va posar en servei l'any 1995, requeria diverses actuacions per a modernitzar les seves instal·lacions i alhora adequar-se a les necessitats de sanejament actuals i futures. El conseller Calvet ha destacat que "tot i voler assollir el 100% en matèria de sanejament, també cal modernitzar les depuradores que fa anys que estan en funcionant, tot aplicant tecnologies més eficients i sostenibles".

Per la seva banda, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, s'ha mostrat satisfet de la inauguració d'aquesta quarta línia de tractament de la depuradora, afegint que "esperem noves inversions per al futur d'aquesta zona, la qual té previsions de gran creixement".

Les actuacions, incloses dins de la planificació hidrològica vigent (període 2016-2021), han consistit en habilitar una nova línia de tractament, composada pel decantador primari, el reactor biològic i el decantador secundari, que se sumaria a les tres línies ja existents. S'incrementa així la capacitat de tractament, passant dels 47.500 m3/dia actuals als 63.333 m3/dia. En aquest sentit, també augmenta la població servida, passant dels 197.916 als 263.888 habitants equivalents. Damià Calvet ha apuntat que "aquesta zona del país aglutina moltes activitats econòmiques i cal que estigui preparada per a garantir tots els serveis i, al mateix temps, preservar el bon estat del medi".

El projecte també ha previst la construcció de nous elements de la línia de fangs, com un nou espessidor primari per gravetat i un nou espessidor secundari per flotació, a més de l'adequació dels elements auxiliars.

Tots aquestes millores s'han dut a terme en els mateixos terrenys on hi ha depuradora, sense necessitat d'expropiar, i garantint al mateix temps el funcionament de la planta durant els treballs d'ampliació i millora, que han tingut una durada de 14 mesos.