Demà dimarts s'activaran les sirenes de risc químic a Vila-seca

Les sirenes de Vila- seca sonaran a les 11.40 hores

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) provarà demà dimarts, a partir de les 10.00 hores del matí, les 84 sirenes de la xarxa d'alarmes d'avís de risc químic del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat. Durant l'exercici sonaran les sirenes d'avís de risc químic repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Cal que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i que sàpiga que si, algun dia la sent, cal que es tanqui a l'edifici més proper, tancant portes i finestres.

Les sirenes de Vila- seca pertanyen al Sector del Polígon Sud de Tarragona i sonaran a les 11.40 hores (inici alarma) i a les 11.50 hores (fi alarma). L'alarma sonarà a través de les sirenes instal•lades al territori, i consta de tres senyals d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat la prova, la població sentirà un senyal continu de 30 segons de durada.

La mesura de protecció més segura en cas d'accident químic seria confinar-se a l'edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l'avís. També seria molt important que no es vagin a buscar els nens a l'escola o els avis al casal o residència. Els responsables d'aquests centres estan formats per actuar en cas d'emergència. Altres mesures de protecció serien no utilitzar el telèfon mòbil si no fos imprescindible, i no quedar-se a l'interior del vehicle. També es important recordar que si us trobeu dins un edifici potser no sentireu el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l'exterior dels edificis.