Vila-seca, Arteixo i Allariz comparteixen les seves experiències en la gestió dels residus urbans

L'Ajuntament d'Arteixo (A Coruña) va organitzar ahir una jornada tècnica sobre la gestió de residus, en la qual va participar-hi personal dels departaments encarregats de la recollida de residus dels ajuntaments de Vila-seca i Allariz. De l'Ajuntament de Vila-seca, l'encarregada de narrar l'experiència al municipi, va ser la regidora de Serveis al Territori, Manuela Moya. 

Els tres ajuntaments i el públic present al centre tecnològic van compartir les seves experiències en temes com el sistema de contenidors a l'hora de gestionar la recollida de residus i la seva posterior valorització. Un altre dels temes a tractar va ser l'efectivitat dels sistemes de recollida porta a porta i els sistemes comunitaris de compostatge. 

Per la seva banda, Manuela Moya, va explicar el sistema de contenidors de què disposa Vila-seca, centrant-se sobretot en l'organització de la recollida dels residus en contenidors i la transició que va experimentar l'ajuntament des de l'ús d'un abocador (fins a l'any 1991) i la decisió de començar a aplicar un model nou de gestió de residus, amb el reciclatge com a principal objectiu. 

Aquesta jornada forma part d'un conjunt de reunions que l'Ajuntament d'Arteixo ha organitzat durant les últimes setmanes per explicar la transició que acaben de començar en la gestió de residus amb l'objectiu de municipalitzar la seva gestió.