Aquest dissabte, procés de votació popular per al Pressupost Participatiu Vila-seca 2017

Poden participar totes les persones a partir dels 16 anys empadronades a Vila-seca

Durant els propers dies Vila-seca culminarà el procés del Pressupost Participatiu Vila-seca 2017 iniciat el passat 26 de setembre amb la presentació pública d'aquest procés de participació ciutadana.

Amb la votació popular per aquest dissabte dia 14 de gener, els ciutadans de Vila-seca donaran prioritat a les propostes presentades pels veïns del municipi. De les 839 propostes aportades, la comissió de personal tècnic municipal va validar al final 47 propostes, tot seguint els criteris marcats a la guia de participació. D'aquestes 47 propostes, 5 són d'abast general, 24 són específiques per al nucli de Vila-seca, 10 pel de la Pineda i 8 per a la Plana.

La votació popular  tindrà lloc als tres nuclis de població en horari de 9 del matí a 8 del vespre i a Vila-seca hi haurà una segona jornada de votació el proper dilluns dia 16. A la Plana, la votació es podrà realitzar al Centre Cívic i Cultural ubicat al c. d'Almeria; a la Pineda la gent podrà dipositar les seves propostes al Centre Cívic i Cultural ubicat al c. d'Alfredo Kraus i a Vila-seca, al Centre Municipal de Formació i Ocupació "Antic Hospital". Per tal de participar només caldrà presentar el DNI i dipositar el formulari de votació emplenat a l'urna corresponent.

Cal esmentar que tots els caps de família empadronats al municipi han rebut ja des de l'Ajuntament de Vila-seca els formularis de votació i una nova carta explicativa del procés on es recorda que només es podrà votar un màxim de 5 propostes del total del llistat. Les propostes escollides, a executar amb càrrec al pressupost municipal d'inversions d'aquest any 2017, se seleccionaran en base al nombre de vots obtinguts i als límits econòmics establerts. En qualsevol cas es realitzarà una combinació de propostes que garanteixi com a mínim la selecció d'una proposta per a cadascun dels 3 nuclis de població del nostre municipi: Vila-seca, la Pineda i la Plana.

Sota el lema "Una porta oberta a les teves idees", el Pressupost Participatiu és un mecanisme de participació i gestió del municipi de Vila-seca, mitjançant el qual els ciutadans i les ciutadanes proposen i decideixen sobre la destinació d'una part dels recursos econòmics municipals. Aquest procés atorga a la ciutadania empadronada al municipi de Vila-seca de 16 anys o més la capacitat de decidir com es destinaran fins a 300.000 € del pressupost municipal.