Arriba a Vila-seca la quarta edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual

Els millors joves talents musicals de Catalunya mostraran el seu talent a l'Escola i Conservatori de Música de Vila-seca el 6 i 7 d'abril de 2019.

El cap de setmana del 6 i 7 d'abril de 2019, els millors 104 estudiants de música d'arreu de Catalunya que cursen els seus estudis als conservatoris professionals, participaran a la quarta edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual que se celebrarà a l'Escola i Conservatori de Música de Vila-seca.

Aquest Premi anual i itinerant està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, i té com a objectiu potenciar la formació dels joves músics estudiants per a facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Compta amb la coorganització de l'Associació de Conservatoris de Catalunya i enguany amb la col·laboració de l'Ajuntament i l'Escola i Conservatori de Música de Vila-seca.

Acte d'inauguració del Premi, amb Joaquim Garrigosa i l'Orquestra Händel

El dijous 4 d'abril a les 20.30 h, tindrà lloc a l'Escola de Música i Conservatori de Vila-seca l'acte d'inauguració del Premi BBVA de Música al Talent Individual, amb una xerrada a l'entorn del talent musical: "La formació del músic. Entre el talent i la perseverança" a càrrec de Joaquim Garrigosa.

També comptarà amb l'actuació de l'Orquestra Händel, formada per joves músics del propi conservatori i dirigida per Rafel Fabregat.

El trio Triangle a l'acte de lliurament de premis

El veredicte del jurat es farà públic el mateix diumenge 7 d'abril de 2019, a les 18 h, en un acte que tindrà lloc a l'Auditori Josep Carreras. L'acte estarà presentat per Xavier Graset, reconegut periodista de TV3 nascut a Vila-seca.

Hi haurà també les actuacions musicals del trio de jazz contemporani Triangle, format per Joan Claver (piano), Xavi Reija (bateria) i Artemi Agràs (contrabaix), que ens oferirà temes originals, en format de piano trio, amb una sonoritat actual i un directe fresc i contundent.

104 estudiants de 21 centres participen en la quarta edició

104 estudiants de música de 21 centres de grau professional de música de tot Catalunya participaran en la quarta edició del Premi. Segons les bases, cada centre autoritzat pot presentar un màxim de cinc alumnes per a cada categoria (aleví, júnior i jove), de qualsevol instrument.

El jurat i els Premis ACCat

El jurat estarà format per professionals de reconegut prestigi en el món musical, i els que formaran part de la fase final seran: Manel Valdivieso, Jordi Camell, Peter Thiemann, Xavier Castillo i Dolors Cano.

Es concedirà un premi per a cada categoria:

  1. Categoria Aleví: 500 euros. En cas de menció del jurat, 200 euros
  2. Categoria Júnior: 1.000 euros. En cas de menció del jurat, 300 euros
  3. Categoria Jove: 1.500 euros. En cas de menció del jurat, 400 euros

També es concediran els Premis especials ACCat a la millor interpretació d'una obra d'un compositor català (màxim 2 per categoria), consistent en un lot de partitures valorades en 100 euros.